'Zonschade? Voorkomen, verbeteren en verzorgen'

Zonschade

Wanneer het kwik verhoogt en de zonuren toenemen, zijn we vaker buiten te vinden. De zon heeft dan ook een aantal positieve effecten op ons welzijn. Zo voelen we ons vrolijker, ons lichaam maakt vitamine D aan en de zon werkt positief op bepaalde huidaandoeningen. Al deze effecten zijn natuurlijk erg mooi, maar het kan snel omslaan wanneer je te veel zonlicht krijgt.

Nadelen zonlicht

Het meest duidelijke nadeel van overmatig zonlicht, is dat de huid kan verbranden. De meeste mensen hebben dit el eens meegemaakt. Je krijgt een rode, branderige huid die in ernstige gevallen zelfs blaren kan vertonen. Het vervelende is echter dat veel zonschade niet direct zichtbaar is. Huidveroudering in de vorm van rimpels, lijntjes of pigmentvlekken ontstaan geleidelijk. Pas na verloop van tijd zie je deze vorm van zonschade terug op het gezicht.

Verschillende soorten straling

Zonlicht bestaat uit twee verschillende typen straling, UV-A-straling en UV-B-straling. UV-A-straling veroorzaakt huidveroudering, omdat hierdoor het collageen en elastine in de huid beschadigen. Het volume van de huid neemt daardoor af en je krijgt rimpels en lijntjes. UV-B-straling verbrandt onze huid, wanneer we ons er niet tegen beschermen. De huid wordt rood, er ontstaan pigmentvlekken of soms zelfs onrustige celmutaties.

Voorkomen

Bij schade door zonnestraling geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Gelukkig realiseren steeds meer mensen dat de huid goed beschermd moet worden om huidveroudering te voorkomen. Gebruik hiervoor dagelijks een sunblock of beschermingsfactor over de dagcrème. Rejuvi heeft drie soorten sunblocks: een met een donker tintje, een met een licht tintje en een zonder. De sunblocks zijn niet vet, maken de huid mooi mat en werken verkoelend.

Verbeteren

Is je huid toch beschadigd geraakt doordat je de huid voorheen niet goed beschermde? Of heb je er toch wat minder goed op gelet? Dat kan natuurlijk gebeuren. In dat geval is het nuttig om de huid extra aandacht te geven en te helpen herstellen. Het Rejuvi Retinyl Serum is in het bijzonder geschikt voor de zonbeschadigde huid en kan worden ingezet als onderdeel van je reinigingsritueel. Het bevat een hoge concentratie vitamine A-complex dat diep in de huid doordringt. Aldaar verbetert het serum de collageenaanmaak en productie van elastine, waardoor rimpels verminderen en de huid zacht en fris wordt.

Verzorgen

Hoe goed je jouw huid ook probeert te beschermen, veel blootstelling aan zon, zee, zout en dergelijke aspecten kan ervoor zorgen dat de huid een stuk droger of vochtarmer aanvoelt. Dat vraagt om extra verzorging. Gebruik daarom geregeld een vochtinbrengend masker, zoals de Rejuvi Hydrating Mask. Het masker verlicht de gespannenheid in de huid en vermindert schilfertjes, terwijl het de huid voedt.

Tip!

Wil je overdag de huid nog wat extra beschermen? Breng dan eens het ‘x’-cell Vitamine C complex aan onder je sunblock. De vitamine C in het product zorgt voor extra herstel aan de huid, en dat kun je op zonovergoten dagen best gebruiken!

Share This Article: