Zo behandel je een (extreem) droge huid

droge-huid

Soms, en zeker in de wintermaanden, hebben mensen snel het gevoel dat de huid geïrriteerd aanvoelt. Kloverig. schilferig. Ze geven bij je aan dat ze het idee hebben dat bij een aanraking de huid al zou kunnen beschadigen. Voor jou als huidspecialist vallen de puzzelstukjes dan al snel op hun plek: waarschijnlijk heeft deze persoon last van een droge, gevoelige huid. Rejuvi-producten zijn gericht op herstel en behandeling van huidproblemen. In dit blog leggen we uit waar dit probleem vandaan kan komen en vooral hoe je mensen kunt helpen de huid weer te hydrateren.

Gevolgen

Een droge huid voelt altijd vervelend. Het voelt trekkerig aan en kan een beetje schilferen. Veel mensen hebben na het douchen wel eens last van gehad. Een crèmepje eroverheen en je bent er weer vanaf. Het kan alleen gebeuren dat het trekkerige gevoel niet uit zichzelf of na eventjes verzorgen weer verdwijnt. Naast dat het onprettig voelt, kan het ook schadelijk zijn. Gewoonlijk vormt je huid een barrière tegen virussen en bacteriën. Een droge huid weet deze alleen minder tegen te houden. Hierdoor heb je ook een grotere kans op huidproblemen, zoals bijvoorbeeld acne.

Oorzaken

Aan de verschillende mogelijke oorzaken van een droge huid hebben we aan een alineaatje niet genoeg. Zoals je weet zijn er immers veel redenen waardoor de huid droog aan kan voelen. Een veelvoorkomende oorzaak is uitdroging door temperatuur en het weer. Temperatuurswisselingen, veel regen, veel zonlicht, een droge lucht in huis of gure wind kunnen allemaal bijdragen aan uitdroging van de huid. Een droge huid kan ook ontstaan door te vaak erg heet douchen, verkeerd productgebruik, huidaandoeningen of leefstijlgewoontes (zoals veel alcohol drinken).

Verzorgingstips

Er zijn een aantal adviezen waar mensen al veel winst mee kunnen behalen, gewoon in de thuisomgeving, om de huid gehydrateerd en soepel te houden. Dit zijn de tips van Rejuvi:

  • Wrijf je huid niet droog, maar dep deze droog.
  • Gebruik vette huidproducten zonder parfum (dat droogt de huid juist uit!)
  • Zet de verwarming in de winter niet té hoog, of zorg voor voldoende ventilatie binnen.
  • Gebruik zo min mogelijk producten als zeep of shampoo. Het kan zijn dat je huid hier gevoelig voor is.
  • Verzorg je huid zowel voor als nadat je gaat slapen. Ook ‘s nachts verzamelt je huid veel vuil.

Herstel en verzorg je huid

Wanneer je last hebt van een droge huid, kunnen de producten van Rejuvi helpen om de huid te herstellen. In het assortiment van Rejuvi vind je zowel hydraterende en verzorgende producten als peelings om de huid nog dieper te verzorgen. Zo kun je niet alleen jouw droge huid herstellen, maar er ook voor zorgen dat deze soepel en glad blijft.

Rejuvi-producten tegen een droge huid

Rejuvi-producten bestaan voor veel verschillende huidproblemen, afhankelijk van iemands specifieke huidtype en wens kunnen we bepalen welke producten precies geschikt zijn. Rejuvi werkt niet met standaardproducten, maar met formules. Zo stelt Rejuvi precies de juiste samenstelling vast voor jouw huid. Blijf niet langer worstelen met een droge huid en neem contact op om jouw huid een boost te geven!

Share This Article: