Wat te doen bij... Eczeem? Rejuvi helpt.

eczeem

Eczeem is een vervelende huidaandoening. Wanneer je iemand treft die last heeft van eczeem wil je diegene natuurlijk graag zo goed mogelijk helpen. Dit is echter vaak niet gemakkelijk. Middeltjes van de huisarts, huis-, tuin- en keukenmiddeltjes of juist niets doen? Veel mensen met eczeem zijn op een gegeven moment ten einde raad wanneer niets lijkt te helpen. De producten van Rejuvi kunnen de oplossing zijn waar jouw klanten naarstig naar op zoek zijn.

Eczeem komt veel voor

Volgens het CBS lijdt minimaal zo'n vijf procent van de Nederlanders aan eczeem. Eczeem is in feite een verzamelnaam van allerlei varianten van de huidaandoening die je kunt herkennen aan een (extreem) droge huid, roodheid, jeuk en schilfering. Vaak is er daarbij sprake van een ontsteking van de bovenste huidlagen, waardoor de huidbarrière (verder) verstoord raakt. De huid wordt dikker, harder en minder soepel, wat bovendien wordt verergerd  door krabben en wrijven.

Ontstaan eczeem

Hoe eczeem ontstaat is vaak niet zo gemakkelijk te zeggen. Er spelen doorgaans verschillende factoren een rol bij het ontstaan van de ontsteking in de huid en andere klachten. Zo is er vaak sprake van een droge huid, die door het gebrek aan hydratatie niet goed meer kan herstellen. Daardoor kan de huid zichzelf niet goed meer beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Die invloeden zijn bijvoorbeeld heet water, irriterende cosmetica, bepaalde textielsoorten, vervuiling of schoonmaakmiddelen.

Andere oorzaken

Een andere factor die een belangrijke rol speelt, is erfelijkheid. Wanneer je ouders last hebben van de huidaandoening is er een aanzienlijk grotere kans dat jij er ook mee te maken krijgt. Maar ook stress en spanningen kunnen eczeem uitlokken. Dat komt doordat stress een aanslag is op het immuunsysteem. Dit immuunsysteem is dan minder goed in staat de huid (en het gehele lichaam!) te beschermen tegen ontstekingsverschijnselen.

Verschillende varianten

Zoals gezegd komt eczeem voor in verschillende varianten. De meest voorkomende soorten zijn:

  • Atopisch eczeem: wordt veroorzaakt door overgevoeligheid.
  • Allergisch contacteczeem: ontstaat wanneer iemand in contact is geweest met bepaalde planten, metalen, wol en chemische stoffen waar een allergische reactie op ontstaat.
  • Dyshidrotisch eczeem: deze vorm van eczeem ontstaat vaak op de handen en soms aan de voetzolen.
  • Seborrhoisch eczeem: duikt vooral op waar veel talgklieren zitten zoals de hoofdhuid, neusplooien, achter de oren. Vaak ziet dit eruit als dikke, vettige en gelige uitslag met roodheid en schilfers.
  • Erytrodermie: dit is een ernstige vorm van eczeem. De huid is rood, warm, strakgespannen, schilfert en jeukt.

Effectieve producten van Rejuvi

De producten van Rejuvi zijn mild en doorontwikkeld om bij verschillende. huidklachten te kunnen ondersteunen. Door het gebruik van effectieve maar zachte ingrediënten worden er snel mooie resultaten bereikt zonder de huid verder te irriteren. Denk hierbij aan de zeepvrije Rejuvi 'j' Shower Cream. Het vuil wordt verwijderd, maar het product bevat ook jojoba-bestanddelen die de huid voeden en uitdrogen voorkomt. Om de huidbarrière te herstellen is het belangrijk de extreem droge huid goed te voeden. Dat kan aan de hand van de Rejuvi 'm' Massage Oil, een luxueuze olie die de ruwe, droge huid verzacht en voedt. De avocaco-olie in het product verlicht bovendien jeukklachten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over welke producten nuttig zijn in de bestrijding van eczeem of andere  huidklachten? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Share This Article: