Geen last meer van acne dankzij Rejuvi

Producten tegen acne

Acne is een huidaandoening waar veel mensen mee te maken krijgen. Het komt vaak voor in de tienerjaren, maar beperkt zich soms niet tot alleen jeugdpuistjes. Gedurende het hele leven kan acne, om bepaalde redenen, de kop opsteken. Acne is voor veel mensen meer dan een huidaandoening alleen: de rode bultjes brengen veel schaamte en onzekerheid met zich mee. Rejuvi heeft een speciale productlijn om acne mee te behandelen. De Rejuvi-producten tegen acne zorgen er zowel voor dat bestaande acne vermindert en dat terugkeer wordt voorkomen. Zo kun je jouw cliënten helpen om de zichtbare en pijnlijke aandoening te verlichten.

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de huid. De huid maakt talg aan om uitdroging tegen te gaan en de huid te beschermen tegen binnendringers zoals bacteriën en schimmels. Wanneer er te veel talg aangemaakt wordt en hierdoor de uitvoergang van de talgklier geblokkeerd raakt, kan talg beginnen op te hopen. De overmaat aan talg zorgt ervoor dat dode huidcellen, hoorncellen, in het haarzakje blijven hangen, waardoor mee-eters (comedonen) ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgklieren kan zich de bacterie Propionibacterium acnes bevinden die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept waardoor rode knobbeltjes verschijnen.

Acnefabels

Er zijn verschillende manieren waarop acne kan ontstaan. In de meeste gevallen zijn hormonen, opengekrabde of uitgeknepen puistjes, stress of erfelijkheid de oorzaken. Er bestaan alleen ook veel fabels en misvattingen over het ontstaan van acne. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het nog steeds niet bewezen dat vet of verkeerd eten invloed heeft op het ontstaan van de aandoening. Wel kun je letten op de glycemische waarde van producten die je eet of drinkt. Is de glycemische waarde onder de 56, dan zou dat een positieve invloed kunnen hebben op je huidconditie. Make-up wordt ook nog vaak omschreven als vijand van acne. Echter, make-up is tegenwoordig veel huidvriendelijker en zal de talgklieren niet snel meer doen verstoppen. Je kunt dus gerust make-up gebruiken om puistjes te verhullen. Wel is het belangrijk dat je vooraf onderzoek doet naar de juiste make-upproducten. Een andere misvatting is dat het smeren van tandpasta zou helpen bij het herstel van de huid. In werkelijkheid kan tandpasta de huid juist flink irriteren, waardoor roodheid en pijn van de acne alleen maar zullen toenemen.

De Rejuvi-behandeling

Een geschikte acnebehandeling is zowel gericht op het verlichten van de symptomen als het voorkomen van terugkeer van de aandoening. Het is hierbij belangrijk dat de behandeling verder gaat dan reinigen van het huidoppervlak alleen. Het behandelen van acne is een van de drie pijlers waar Rejuvi zich op richt. De Rejuvi-behandeling van acne bestaat uit twee stappen. Ten eerste het reinigen van de huid. Een speciale samenstelling van ingrediënten zorgt ervoor dat bacteriën grondig aangepakt worden. De aangedane huid wordt op deze manier optimaal gereinigd, ontstekingen verdwijnen inclusief de micro-comedonen. De tweede stap van de Rejuvi-behandeling is nodig om de balans in de hormoonhuishouding te herstellen. Een veelvoorkomende oorzaak van acne is een verstoorde hormoonhuishouding door een overvloedige productie van mannelijke hormonen. De productie van deze androgenen wordt geremd, waardoor de terugkeer van acne voorkomen wordt.

Zelfvertrouwen weer herstellen

Bij regelmatig gebruik van de Rejuvi acneproducten zullen de puistjes en mee-eters langzaam in intensiteit afnemen. Door de dubbele werking van zowel het reinigen van de huid en het herstellen van de hormoonbalans, voorkomen de producten de terugkeer van acne. Met het gebruik van Rejuvi-producten kun je jouw cliënten dus helpen de aandoening te verlichten, de schaamte te laten zakken en hun zelfvertrouwen weer te herstellen. Je kunt hier het contactformulier invullen om kennis te maken met de productlijnen van Rejuvi.

Share This Article: